Izvor:
19.10.2017 u 22:12
0

VUČIĆ: Potpuno nova VS, pojačanje borbene moći naše armije, stiže šest novih helikoptera!

Predsednik Srbije poručio da će građani sutra na manifestaciji "Sloboda 2017" videti drugačiju Vojsku Srbije, i osvrnuo se na navodne pretnje Draganu Đilasu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pridružio se danas poslednjim pripremama na aerodromu u Batajnici za manifestaciju "Sloboda 2017" i poručio da će građani sutra videti drugačiju Vojsku Srbije, kao i da polako, ali sigurno jačamo borbenu i vatrenu moć naše armije.

"Kada čuvate vojnu neutralnost i kada čuvate slobodu svoje zemlje morate da budete snažni. Snažna armija je i zadovoljan vojnik. Znam da su ti ljudi imali težak period iza sebe, ali sada dolazi mnogo bolji period", rekao je Vučić.
On je dodao da Vojska Srbije ima deset MIG-ova 29 i da takvu snagu u vazduhu nemaju sve zajedno zemlje bivše Jugoslavije.

"To je u razmerama Mađarske, merimo se sa mnogo bogatijim zemljama", podvukao je Vučić i dodao da naredne godine za vojsku stiže još šest helikoptera.

On je pozvao građane da dođu sutra u Batajnicu da uživo prate manifestaciju na kojoj će videti drugačiju Vojsku Srbije.

"Mi od 1991. godine nismo imali ovoliko Migova 29. Razlika između Migova 21 i 29 je kao nebo i zemlja, oni nisu za poređenje. To je kao kada igraju Barselona i bilo koji naš domaći klub, nije ista liga", pojasnio je predsednik za RTV Prva.

Kako kaže sutra će građani moći da vide posebno opremljenih 1.500 vojnika, koji imaju najbolje šlemove, najbolje pancire, najbolje čizme.

"To je naša specijalna brigada koja treba da prihvati prvi udar. Njihova fizička sprema mora biti još bolja, moraju biti još bolje pripremljeni", poručio je on.

Novosti.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter