Izvor:
20.10.2017 u 14:11
0

RATKO MLADIĆ IMAO NOVI MOŽDANI UDAR: Hag ne mari za to!

Haški tribunal otkazao je juče posetu srpskog tima lekara jer pokušavaju da prikriju da je Ratko Mladić imao još jedan moždani udar, kaže sin srpskog generala Darko Mladić.

Porodica sada otvoreno sumnja da Hag praktično želi da ubije srpskog generala pre izricanja presude 22. novembra jer ga ne leče adekvatno i stanje mu se drastično pogoršava.

Juče su nas obavestili da je poseta otkazana iako smo je najavili pre dva meseca i uredno dostavili dokumentaciju. Sad smo potpuno sigurni da prikrivaju njegovo pravo zdravstveno stanje zato što snimci glave koje su izbegavali da nam daju punih devet meseci jasno pokazuju drastično lošije stanje od onoga koje su oni pokazivali – tvrdi Mladić.

Sve ukazuje na to da je general Mladić u međuvremenu imao još jedan moždani udar.

Čekam još opis radiologa, ali ono što su lekari do sada utvrdili jeste da se na mozgu vide promene kojih nije bilo 2012. i 2015 godine. Kao da je u međuvremenu imao moždani udar, koji oni nisu prijavili, i sad pokušavaju to da prikriju – navodi sin srpskog generala.

Lekari odbrane generala Ratka Mladića nisu pregledali pune dve godine.

Ovaj tim koji je sad trebalo da ga poseti zimus mu je veštačio dokumenta, ali ga nije video. Poslednji lekari koji su ga pregledali sa strane odbrane su bili ruski lekari pre dve godine. Ovo je prvi put od tada da šaljemo svoj tim lekara i ne dozvoljavaju nam – kaže Darko Mladić.

O bahatosti Tribunala i očiglednoj rešenosti da Mladić okonča iza rešetaka svedoči, i to što je lekarska poseta otkazana uz najgrublje kršenje pravilnika.

Oni imaju obavezu po pravilniku broj 31 da ako mi finansiramo dolazak lekara, ne smeju da nas odbiju. Pritom su prekršili i proceduru jer nas nisu obavestili ni da su primili naš zahtev za lekarsku posetu, a morali su. Trebalo da nas obaveštavaju i kako teku pripreme za posetu, što takođe nisu uradili. Tek na naše urgencije dobili smo odgovor kakav smo dobili, znači ništa – navodi Mladić.

Žao mi je što ne mogu da vam prosledim njihov mejl da vidite kakvo je to glupo obrazloženje. Navodno, tehnički ne mogu da organizuju da sve bude na svom mestu. A ja pitam šta je to sve? Lekari treba da ga pregledaju dva dana po dva sata, i to u pritvorskoj jedinici, a zatim treba da razgovaraju sa lekarima iz Haškog tribunala. Oni praktično ne treba ništa da obezbede i zato smatramo da je ovo klasična opstrukcija – tvrdi Darko Mladić.

Čuo sam se sa ocem, znate on ne želi da se žali i stalno svoje stanje prikazuje boljim nego što jeste da se porodica ne bi još više brinula. Ali čuje se u glasu da zvuči umorno, da priča sporije, a vidi se i u dokumentima da je mesecima imao pritisak 200 sa 180, to je prava katastrofa – navodi njegov sin.

Izvor: Informer.rs
Foto: Wikipedia/ICTV, Facebook/TrendsZoneOfficial

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter