Izvor:
22.10.2017 u 20:42
0

SRPSKA LISTA: Regularni uslovi ili ne priznajemo rezultate!

Akcije Prištine na administrativnim prelazima očigledan su pokušaj da se interno raseljena lica iz centralne Srbije spreče da glasaju na KiM, kažu u Srpskoj listi i poručuju da neće prihvatiti rezultate izbora ukoliko se ne obezbede regularni uslovi za glasanje svima koji to pravo imaju.

-Ovim Priština pruža direktnu podršku onim ''kvazisrpskim'' strankama kojima ne odgovara da se interno raseljena lica, koristeći svoje pravo, izjasne za čvrste instucionalne veze Srba sa KiM sa državom Srbijom, saopštila je Srpska lista.

Srpska lista zahteva od nadležnih da intervenišu i puste u normalan rad sve administrativne prelaze i poručuju da "neće prihvatiti rezultate izbora ukoliko se ne obezbede regularni uslovi za glasanje svima koji to pravo imaju".

Administrativni prelaz Jarinje zatvoren je za saobraćaj oko 12 časova, tako da vozila iz pravca Raške ne mogu da uđu na KiM.

U kosovskoj policiji kažu da je reč o proverama, jer su, kažu, dobili prijavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi, te će specijalni timovi izvršiti proveru te informacije.

Inače, u koloni se nalaze vozila i četiri autobusa sa interno raseljenim licima sa KiM, koja su pošla na glasanje na sever Kosova i Metohije.

Prema određenim medijima, program na srpskom jeziku, uhapšen je vozač jednog od autobusa, kao i dva interno raseljena lica iz Kragujevca.

Takođe jedna televizija je objavila, pozivajući se na drugu televiziju, da je više od stotinu raseljenih lica iz Jagodine, Smedereva, Beograda i drugih mesta iz centralne Srbije, koji su se uputili na glasanje u opštinu Novo Brdo, zaustavljeno danas prepodne na administrativnom prelazu Bela Zemlja.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter