Izvor:
10.11.2017 u 20:27
0

POTPREDSEDNICA VLADE ZORANA MIHAJLOVIĆ: Srbija pomaže RS da uvede e-dozvole!

Srbija je spremna da svoja iskustva u uvođenju elektronskih dozvola prenese Republici Srpskoj, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Srbija je 10. u svetu po izdavanju građevinskih dozvola prema rangiranju Svetske banke i spremni smo da svoja iskustva u uvođenju e-dozvola prenesemo Republici Srpskoj – rekla je Mihajlovićeva tokom susreta sa ministrima Republike Srpske zaduženim za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i za saobraćaj i veze, Srebrenkom Golić i Neđom Trninićem.

Ona je i dodala da će resorna ministarstva Srbije i Republike Srpske potpisati i poseban memorandum o saradnji u ovoj oblasti, kao i o međusobnom priznavanju velikih licenci, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

Ministarka Golić pozvala je potpredsednicu Vlade i predstavnike ministarstva da u Banjaluci održe prezentaciju za predstavnike svih lokalnih samouprava i nadležnih ministarstava Republike Srpske, na kojoj će im predstaviti svoja iskustva u uvođenju elektronskih dozvola.

Na sastanku je razgovarano i o ubrzanju procedura koje će omogućiti početak izgradnje zajedničkog graničnog prelaza u Bratuncu, o zajedničkom održavanju mostova na Drini, kao i o realizaciji projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo.

– Trasa auto-puta Beograd-Sarajevo kroz Srbiju je već poznata i nastaviće se na postojeću trasu Koridora 11. Mi ćemo ove godine potpisati komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta Preljina-Požega, a naredne godine razgovaraćemo o nastavku izgradnje preostalih 60 kilometara puta od Požege do Kotromana – rekla je Mihajlovićeva na sastanku održanom u okviru zajedničke sednica vlada Repiblike Srbije i Republike Srpske.

Potpredsednica Mihajlović prihvatila je predlog ministra Trninića o uspostavljanju železničkog saobraćaja između dve važne turističke destinacije u Srbiji i Republici Srpskoj, Mokre Gore i Višegrada.

– Višegrad je ove godine posetilo oko 300.000 ljudi i zajednički interes je da omogućimo turistima koji posete Višegrad da posete Mokru Goru, kao i turistima sa Mokre Gore da dođu u Višegrad – rekao je Trninić.

Potpredsednica Vlade je ministrima u Vladi Republike Srpske, kao deo uobičajene prakse u susretima sa zvaničnicima, poklonila ručne radove koji prezentuju kulturnu baštinu Srbije i koje su izradile žene sa sela, u okviru zajedničke inicijative Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, NALED-a i Etno-mreže "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima".

Tanjug
Twitter/BoKISmoKI94

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter