Izvor:
13.11.2017 u 16:52
0

IZETBEGOVIĆ SPREMA ORUŽJE: U slučaju da Republika Srpska krene putem Katalonije, borićemo se!

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da Bosna i Hercegovina nije država onakva kakvu bi, kako je rekao, želeli i za kakvu se zalagao njegov otac Alija, ali je ona, pre svega, opstala i ide pravom smeru, ali presporo.

U slučaju da Republika Srpska krene putem Katalonije i proglasi nezavisnost, Izetbegović kaže da će raditi ono što će raditi sve patriote u toj zemlji – braniti ono na šta smo stekli pravo borbom od 1992-1995. pa i samim Dejtonskim mirovnim sporazumom –

– Hajde da okrenemo pitanje: kako će oni pocepati BiH? – zapitao je bošnjački član Predsedništva.

– Dejtonski mirovni sporazum je na našoj strani, istorija je na našoj strani, Ustav je na našoj strani, interes zemalja na Balkanu uključujući i Srbiju je na našoj strani. Interes Evrope – da nema ponovo rata u BiH, zatim na Balkanu, jer ga je jednom dobila iz ovog istog grada pre 103 godine – je na našoj strani. Imaćemo sve te silnice na našoj strani da se jedna takva avantura ne desi – rekao je Izetbegović.

Govoreći o scenariju otcepljenja Republike Srpske, rekao je da će većina biti na strani odbrane teritorijalnog integriteta BiH.

– Ako proizvedu drugo poluvreme, mislim da će oni koji ga proizvedu izgubiti – nadam se politički, a ne vojno – naveo je.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter