IZETBEGOVIĆ SPREMA ORUŽJE: U slučaju da Republika Srpska krene putem Katalonije, borićemo se!

 

 

 

 Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da Bosna i Hercegovina nije država onakva kakvu bi, kako je rekao, želeli i za kakvu se zalagao njegov otac Alija, ali je ona, pre svega, opstala i ide pravom smeru, ali presporo. 

U slučaju da Republika Srpska krene putem Katalonije i proglasi nezavisnost, Izetbegović kaže da će raditi ono što će raditi sve patriote u toj zemlji - braniti ono na šta smo stekli pravo borbom od 1992-1995. pa i samim Dejtonskim mirovnim sporazumom -

- Hajde da okrenemo pitanje: kako će oni pocepati BiH? - zapitao je bošnjački član Predsedništva. 

- Dejtonski mirovni sporazum je na našoj strani, istorija je na našoj strani, Ustav je na našoj strani, interes zemalja na Balkanu uključujući i Srbiju je na našoj strani. Interes Evrope - da nema ponovo rata u BiH, zatim na Balkanu, jer ga je jednom dobila iz ovog istog grada pre 103 godine - je na našoj strani. Imaćemo sve te silnice na našoj strani da se jedna takva avantura ne desi - rekao je Izetbegović.

Govoreći o scenariju otcepljenja Republike Srpske, rekao je da će većina biti na strani odbrane teritorijalnog integriteta BiH.

- Ako proizvedu drugo poluvreme, mislim da će oni koji ga proizvedu izgubiti - nadam se politički, a ne vojno - naveo je.

 

Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost