PREMIJERKA BRNABIĆ: Atmosfera u Skupštini je sve osim konstruktivne, što nije dobro!

 

 

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da nije razmišljala o formalnom zahtevu vlade za raspisivanje vanrednih izbora, ali da je atmosfera u Skupštini Srbije "sve osim konstruktivne", što je svakako razlog da se razmisli o eventualnoj proveri volje građana pred ustavne promene.

- I sami ste videli kakva je situacija i atmosfera u Skupštini. Ona svakako je sve osim konstruktivne.To je moje mišljenje, nisam razmišljala o formalnom zahtevu vlade. Čim budemo imali formalni zahtev, ja ću ga reći - rekla je Brnabić novinarima. 

Prema njenim rečima, u prilog opciji parlamentarnih izbora svakako ide i činjenica da se u okviru poglavlja 23 mora ići u promenu Ustava. 

- Ta promena Ustava nešto je što bi trebalo da se završi u narednim godinama. Svakako, verovatno u 2018. godini i važno je, da kada razgovaramo o promeni Ustava, u Skupštini imamo stranke koje na najbolji mogući način oslikavaju volju građana. Ja nisam sigurna da je to u ovom trenutku u Skupštini Srbije dobro oslikano - smatra predsednica vlade. 

O tome će se, kako je rekla, i dalje razmišljati i videti da li je bolja opcija da bude kako jeste, ili opcija da se pred ustavne promene još jednom proveri volja građana i da sastav Skupštine bude - upravo taj kakav u stvari i treba da bude da bi ti narodni poslanici razgovarali oko ustavnih promena - 

 

Tanjug
Foto: parlamentsrbija/youtube printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost