Izvor:
15.11.2017 u 20:13
0

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ U POSETI SREMSKOJ MITROVICI: Otvoren podvožnjak koji povezuje grad sa industrijskom zonom!

U Sremskoj Mitrovici otvoren je podvožnjak u koji je uloženo oko pet miliona evra, a premijerka Ana Brnabić poručila je da je taj grad lider u Srbiji po kapitalnim investicijama i primer odgovorne lokalne samouprave.

Podvožnjak povezuje grad sa industrijskom zonom, a njegovom izgradnjom rešen je višegodišnji problem stanovnika Sremske Mitrovice kada je reč o bezbednosti saobraćaja.

Projekat izgradnje je počeo pre dve godine, a danas je svečano otvorio pobednik revijalne biciklističke trke.

Brnabić je mnogobrojnim okupljenim građanima poručila da je Sremska Mitrovica jedan od najsvetlijih primera u Srbiji i regionu po tome kako odgovorna lokalna samouprava može da izgleda.

-Nije uvek bilo tako. U Sremskoj Mitrovici je pre 10 godina stopa nezaposlenosti bila jako visoka, oko 37 odsto, a danas je oko devet odsto i ide na dole -rekla je Brnabić.

Poručila je da se nastoji da se i na republičkom nivou dostigne jednocifrena stopa nezaposlenosti koja danas iznosi oko 12 odsto.

– Nadam se da ćemo uskoro da dostignemo i Sremsku Mitrovicu – rekla je Brnabić.

Istakla je da se taj grad odvažio da promeni način rada, podržava preduzetnike i dolazak stranih investitora.

Naglasila je da je Sremska Mitrovica poslednjih godina uvrštena u top 10 destinacija za ulaganje u Evropi po najuglednijem ekonomskom nedeljniku "Fajnenšl tajmsu". Time je, kaže, celoj Evropi i svim investitorima poslata poruka da, ako traže mesto za ulaganje u gradu u kome živi do 100.000 građana, dođu u Sremsku Mitrovicu.

– Time treba da se ponosite – poručila je premijerka građanima i zahvalila bivšem gradonačelniku Branislavu Nedimoviću i sadašnjem prvom čoveku Sremske Mitrovice Vladimiru Sanaderu na načinu na koji vode tu lokalnui samoupravu.

Navela je da je u izgradnju podvožnjaka najviše uložila Sremska Mitrovica iz svog budžeta i poručila da lokalna samouprava nije tu da zapošljava ljude u administraciji, nego treba da štedi na platama i troškovima administracije i ulaže u infrastrukturu, ekonomiju, kapitalne objekte i bolji život građana.

– To je poruka za sve lokalne samouprave. Ako može Sremska Mitrovica, možete i vi ostali. Mi ćemo biti tu da pomognemo – rekla je Brnabić.

Ona je poručila da kao što se nedim dok je bio gradonačelnik borio za taj grad, tako se danas kao min polj bori za sve poljoprivrednikie.

Izgradnjom tog objekta dužine 1,7 kilometra spojeni su severni i južni deo Sremske Mitrovice i rešen problem bezbednosti učesnika u saobraćaju, a omogućava se i širenje naselja ka Fruškoj Gori.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević rekao je da će objekat unaprediti privredni ambijent, te najavio da Pokrajina planira ulaganja od 6,3 milijarde dinara za 153 projekta u Vojvodini.

Gradonačelnik Vladimir Sanader naveo je da je izgradnjom objekta ostvaren višedecenijski san građana Sremske Mitrovice koji žive severno od pruge, koja je, kaže, bila prepreka za širenje grada i bezbednost.

– Nadam se da je ovo samo početak u daljem razvoju grada. Novi projekti su ispred nas – rekao je Sanader.

Tanjug
Foto: Twiter/@tiranatodaynews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter