Izvor:
16.11.2017 u 20:28
0

Mogerini: Srbija ostvaruje ekstremno dobar napredak ka EU!

Ona je ponovila da EU nastavlja da posreduje u tom dijalogu, da je došlo do pokretanja nove faze, ali i ocenila da je ključ uspeha leži u Beogradu i Prištini.

Mogerini kaže je promenjen format, brzina i agenda dijaloga i da očekuje i veruje u kvalitativni iskorak u cilju normalizacije odnosa.

”Rezultati i sadržina ove nove faze biće vidljiviji u trenutku kada to bude korisno za dinamiku nove faze. U ovom trenuku meni je važno ne samo da posredujem, već i da zaštitim prostor i omogućim dvema stanama da rade na novoj fazi kako unutar sebe, tako i međusobno”, poručila je Federika Mogerini.

Ona je još jednom pohvalila odluku da se unutra Srbije sprovede unutrašnji dijalog o Kosovu, ocenivši to kao važan proces za evropsku perspektivu dve strane.

”Stabilnost, mir i dobrosusedski odnosi u regionu ostaju ključni, pomirenje i regionalna saradnja su ključni i osnovini principi na kojima je i EU izgrađena”, zaključila je Mogerini.

Ona je pozvala obe strane u dijalogu da u potpunosti primene ono što je već dogovoreno u procesu dijaloga, a još nije implementirano – formiranje Zajednice srpskih opština i dogovor o energetici.

tanjug.rs
Foto: twitter@sabellosi, twitter/mogerini

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter