Izvor:
21.11.2017 u 18:10
0

ZAEV VERUJE U DOBRE ODNOSE: Govorio na srpskom iz poštovanja „jer prijatelji tako rade“!

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da veruje da će u dijalogu Beograda i Prištine biti nađeno rešenje, što je, ističe, i u interesu Srbije, ali i čitavog regiona.

Zaev je, odgovarajući na pitanja da li je bilo reči o diplomatskom skandalu od pre nekoliko meseci, ali i o Kosovu i Metohiji, rekao da Makedonija poštuje dijalog otvoren između Beograda i Prištine.

– I verujem da će, u interesu Srbije, biti nađeno rešenje i mi to podržavamo, kompletno, i nadamo se da će to biti što skorije, zato što je to važno za Srbiju i njenu evropsku perspektivu, a verujte od tog pitanja zavisi perspektiva celog našeg regiona – rekao je Zaev, govoreći na srpskom iz, kako je rekao, poštovanja prema srpskoj zajednici.

– Rekao sam – mi smo bliski narodi i naša je obaveza kao političara da sledimo interes unapređenja saradnje naša dva naroda – rekao je Zaev.

Kako je rekao i kao predsednici vlade, a i predsednici država za svako pitanje, ma koliko bilo bolno ili srećno, okrenu telefon, međusobno razgovaraju i dogovore se šta treba "zato što prijatelji trako rade".

On je rekao u tom duhu na prijateljski i diplomatski način je nađeno i rešenje u vezi onog što se dogodilo u Makedoniji pre nekoliko meseci.

Premijer je rekao da je po tom pitanju napravljen dogovor i dodao "mi smo povukli našeg čoveka, Srbija je povukla svog čoveka – tako rade prijatelji".

Kako je rekao i ti ljudi koji su ovlašćeni da rade tu vrstu posla moraju da budu povezani i da se pomažu međuosbno a sve je rešeno kao i što priliči prijateljima.

On je podsetio na razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u vreme tih dešavanja i ponovio da je nađeno rešenje koje i priliči prijateljima.

– Mnogo sma srećan zbog toga zato što i pri ovakvim nezgodnim okolnostima prijatelji uvek nađu rešenje to je naša obaveza kao političara, jer, stvarno naši građani žele sve više i više da unapređuju svoju saradnju – rekao je Zaev.

Tanjug
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter