Izvor:
27.11.2017 u 02:14
0

VUČIĆ: Završio dvodnevnu posetu Abu Dabiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je dvodnevnu posetu Abu Dabiju.

Tokom posete je razgovarao sa šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom o daljem unapredenju odnosa dveju zemalja, o radovima na projektu „Beograd na vodi” i posetio muzejski grad.

Tema sastanka bili su i zajednicki poslovi u oblasti energetike i poljoprivrede, mogucnosti investiranja UAE u Srbiju, kao i nastavak saradnje Srbije i kompanije "Etihad" kroz nacionalnog avio-prevoznika "Er Srbiju".

Vučić je obavestio šeika Mohameda o napretku radova na zajedničkom projektu "Beograd na vodi", kao i saradnji u oblasti energetike i poljoprivrede.

Vučić i šeik Mohamed govorili su i o nastavku saradnje Srbije i kompanije Etihad kroz poslovanje nacionalnog avioprevoznika Er Srbije.

Dvojica sagovornika saglasila su se da uspeh reformi i budućnost razvoja dveju zemalja stoji, pre svega, u ubrzanom razvoju i unapređenju obrazovnog sistema.

Šeik Mohamed bin Zajed ponudio je Vučiću pomoć u razmeni dobrih praksi iz obrazovnog sistema Emirata, koji su poznati po ogromnim ulaganjima u obrazovni sistem, posebno u oblasti visokoškolskog obrazovanja, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Dvojica sagovornika saglasila su se da je uspeh reformi i buducnost razvoja dveju zemalja, pre svega, u ubrzanom razvoju i unapredenju obrazovnog sistema.

Kako je prenela novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Mohamed je poželeo dobrodošlicu predsedniku Srbije i sa njim razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblastima ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Sastanku su, pored ostalih zvanicnika UAE, prisustvovali i direktor “Igl hilsa” Mohamed Alabar, kao i clanovi delegacije u pratnji predsednika Srbije, prenosi agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Veliki broj svetskih zvaničnika, među kojima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posetili su muzej Luvr Abu Dabi.

Kako je prenela je novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata, pored predsednika Srbije, ovaj muzej posetili su danas i juče i bahreinski prestolonaslednik Salman bin Hamad Al Kalifa, španski kralj Huan Karlos I, princ Endrju i princeza Beatris, vojvoda i vojvotkinja od Jorka i bivša predsednica Irske Meri Mekaliz.

Tokom obilaska muzeja Luvr Abu Dabi, svetski zvanicncici su videli, između ostalog, najznačajnija dela koja se nalaze u ovom muzeju poput vaze uvezene iz Mesopotamije iz 5500 godine pr enove ere, Krilatog zmaja iz Kine, portret žene La bel feronier Leonarda Davinčija iz francuskog muzeja Luvr i druga.

Luvr Abu Dabi je muzejski grad koji kombinuje tradicionalnu arapsku inspiraciju sa savremenim dizajnom i inženjerskim rešenjima.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: PBS NewsHour/youtube printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter