Izvor:
28.11.2017 u 18:03
0

BRNABIĆ SA ORBANOM NA EKOMOMSKOM SAMITU: Sa nestrpljenjem očekuju modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i mađarski premijer Viktor Orban izrazili su zadovoljstvo rezultatima dosadašnjih samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CIEZ), a posebno potpisivanjem Memoranduma o razumevanju o saradnji i otpočinjanju radova na projektu modernizacije pruge Beograd-Budimpešta, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Osim o rezultatima jučerašnjeg Samita 16+1, Brnabićeva i Orban su razgovarali i o unapređenju bilateralnih odnosa i ocenili da je potrebno "još više unaprediti ekonomsku saradnju dve zemlje", navodi se u saopštenju.

– Pored infrastrukture i saobraćaja, oblasti u kojima treba da nastavimo da unapredjujemo saradnju jesu energetika, poljoprivreda i vodoprivreda, telekomunikacije, bankarstvo, kao i banjski turizam i prekogranična saradnja", rekla je Ana Brnabić u razgovoru.

Ona je navela da je Srbija merama fiskalne konsolidacije i sveobuhvatnim reformama uspela da kreira povoljno i stimulativno poslovno okruženje koje je sigurnije za investitore i dodala da su "dobrodošla veća madjarska ulaganja i učešće kompanija iz te zemlje u zajedničkim projektima".

Premijeri Srbije i Mađarske složili su se da je potrebno nastaviti praksu održavanja zajedničkih sednica vlada jer to "doprinosi unapređenju političkog dijaloga i sveukupnih odnosa dve zemlje".

– Stabilnost i uspešan razvoj odnosa Srbije i Mađarske u obostranom su i prioritetnom interesu – zaključili su u razgovoru Brnabićeva i Orban.

Srpska premijerka zahvalila je Orbanu na kontinuiranoj podršci procesu evropskih integracija Srbije, a razgovarali su i o potrebi nastavka bliske saradnje u vezi s migrantskom krizom, dodaje se u saopštenju.

Premijeri Srbije i Mađarske, Ana Brnabić i Viktor Orban, dogovorili su se u Budimpešti da zajednička sednica vlada dveju zemalja bude održana u februaru.

Izvor: Kurir
Foto: twitter/ana brnabic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter