Izvor:
29.11.2017 u 15:47
0

KRŠENJE ZAKON ZARAD PROVOKACIJE: Na jugu Srbije se vijorila albanska zastava, tik uz srpsku! (foto)

Odlukom Haradinaja, Dan albanske zastave se i zvanično obeležava i na Kosovu.

Na zgradama opština Preševo i Bujanovac juče se, iako je to zakonom Srbije zabranjeno, vijorila albanska zastava, i to tik pored srpske!
Kosovo je inače prvi put zvanično proslavilo Dan albanske zastave, pa se simbol Albanije vijorio i u svim mestima južne srpske pokrajine. Reč je o nacionalnom prazniku Albanije, koji se od ove godine, odlukom premijera Ramuša Haradinaja, proslavlja i na Kosovu.

Zbog kršenja zakona, lokalni političari u ovim srpsko-albanskim sredinama svake godine budu novčano kažnjeni, ali i dalje ne odustaju od isticanja zastave Albanije, pa je tako bilo i juče. Upravo zato je Nacionalni savet Albanaca, koji predvodi predsednik Bujanovca Jonuz Musliu, više puta dosad tražio da se legalizuje isticanje zastave neke druge države.

Inače, obeležavanje ovog albanskog praznika pratio je niz manifestacija, a centralna proslava u ovim multietničkim sredinama obeležena je kulturno-umetničkim programom u Domu kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu. Tamošnji albanski političari organizovali su prijeme, na ulicama je bilo opšte slavlje, svuda su viđene zastave Albanije, a skupove je obezbeđivao veliki broj policajaca.

Svečanost je zapravo počela prekjuče, kada su predsednici Albanije i Kosova Iljir Meta i Hašim Tači u Gnjilanu otkrili spomenik albanskom nacionalnom heroju Idrizu Seferiju, a zatim je u Korči, pod sloganom „Jedna zemlja, jedan narod, jedan san“, održana zajednička sednica vlada u Prištini i Tirani.

Centralna manifestacija je održana juče u Valoni, uz prisustvo predstavnika državnog vrha, među kojima i kosovskog predsednika Hašima Tačija, dok je Haradinaj otkazao učešće.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter