Izvor:
01.12.2017 u 17:13
0

VUČIĆ SA PODMLATKOM EPP: Ključno da se mladi zadrže u zemlji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa podmlatkom Evropske narodne partije (EPP) da je očuvanje mira i stabilnosti preduslov za napredak i ekonomski razvoj naše zemlje, a da će u budućnosti od ključnog značaja biti da pokušamo da zadržimo mlade u zemlji.

To je, kako je konstatovao, u procesu globalizacije vrlo teško, a i članice EU to znaju – da su, posle učlanjenja u EU, građani iz siromašnijih zemalja odlazili u bogatije.

– Pokušaćemo razliku u bogatstvu prema zapadnim zemljama da smanjimo u narednom periodu, kako bismo sačuvali dobar deo naših mladih da ostanu u zemljI – poručio je Vučić.

On je podmlatku partija iz EPP grupe u Evropskom parlamentu rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu, putu očuvanja mira i stabilnosti u našem regionu, te da je motor razvoja Evrope i regiona.

Istakao je da su, posebno u ovom regionu, neophodni puna posvećenost, rad i opredeljenost za mir, ali i poštovanje drugih naroda.

– U Sbriji smo ponosni na činjenicu da izuzuetno poštujemo žrtve drugih naroda iz prethodnih sukoba i sami goinimo one koji su počinili ratne zločine, a pripadaju našem narodu, i s tim ćemo nastaviti – rekao je on.

Uz očuvanje mira i stabilnosti možemo, kako je kazao, da napravimo i veću ekonomsku uniju na Zapadnom Balkanu, u kojoj naši kamioni ne bi čekali na granicama po dva do pet dana, u čijim okvirima bi imali u potpunosti slobodnu trgovinu, izjednačen veći broj taksi, carina i poreza, te prostor za brži ekonomski rast svih zemalja i privlačenje većeg broja stranih investitora.

Ukazao je da političke partije, koje pripadaju EPP, a čiji je SNS pridruženi član, imaju najveću odgovornost u današnjoj Evropi, jer su najvažnije i najmoćnije partije koje u njihovim zemljama imaju vlast ili su najdominantnije opozicione stranke.

– Moći ćemo da računamo, uz razumevanje da opasnosti postoje, da ćemo uspeti da ih predupredimo, pobedimo i da ćemo moći da učestvujemo u stvaranju racionalne, uspešne, odgovorne i uspešnije Evrope sa Zapadnim Balkanom i Srbijom kao motorom razvoja, ne problemom, već šansom. Motorom razvoja same Evrope i celog jugoistoka Evrope – poručio je on.

Delegaciji omladine EPP preneo je da je Beograd uvek bio na raskrsnici gde su se sukobljavale imperije, i da je nekada glavni grad bio podeljen između Turske i Austro-ugarske imperije, a da danas pripada samo Srbiji.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/allnews24eu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter