Izvor:
01.12.2017 u 20:52
0

VUČIĆ ZADOVOLJAN SARADNJOM SA RUSIJOM: Srbija ne duguje za gas i izmiruje sve obaveze prema ruskim partnerima!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom tokom njegove posete Moskvi razgovarati i o gasnom snabdevanju Srbije. Vučić je kazao da potrošnja gasa u Srbiji dramatično raste i da se po tome vidi industrijski i ekonomski napredak.

On je izneo podatak da je u 2012. godini potrošeno 1,2 milijardi kubnih metara gasa, dok će ove godine ta potrošnja iznositi 2,1 ili 2,2 milijarde.

– Očekujemo za tri godine da potrošnja bude 2,7 milijardi metara kubnih, tako da će nam od 2021. Godine biti verovatno potrebno tri miliajarde kubnih metara gasa – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Generalštabu.

Tokom posete Moskvi, pokušaće da napravi dobre aranžmane za Azotaru i MSK čija je baza – gas.

– Pokušaćemo da napravimo i dobre aranžmane, da malo obradujemo radnime u Azotari I MSK, obično sam strog prema njima. Svakako ću sa Putinom razgovarati o tome – istakao je predsednik.

Odgovarajući na pitanje da li je Srbija dobila garancije ili sredstva za učešće u severnom toku, Vučić je rekao da nije o tome razgovarano na takav način i pojasnio da se razgovara o Turskom toku, te da se možda nešto konkretnije može postići tokom posete Moskvi.

– Ne dugujemo nista Gaspromu za gas, sve obaveze prema ruskim partnerima izmirujemo, Srbija je ozbiljnija nego što je bila – rekao je Vučić

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Strahota_Sima

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter