Izvor:
05.12.2017 u 22:40
0

VUČIĆ SE SASTAJE SA PUTINOM: Ovo će biti teme razgovora dva predsednika!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 18. do 20. decembra u poseti Rusiji tokom koje će s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o jačanju političke, ekonomske i vojno-tehničke saradnje i odnosima u regionu, saopšteno je posle susreta Vučića i ruskog ambasadora Aleksdandra Čepurina u Beogradu.

Čepurin je rekao da je poseta predsednika Vučića od najvećeg značaja za odnose Srbije i Rusije i da će doprineti daljem jačanju svestrane saradnje dve zemlje, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić je rekao da će sastanak s predsednikom Putinom biti važan za razgovore o konkretnim predlozima za unapređenje političkog dijaloga, kao i ekonomske, vojno-tehničke i svake druge saradnje Srbije i Rusije. Očekuje se da će dvojica predsednika razgovarati i o drugim temama – od odnosa u regionu do političke i ekonomske situacije u svetu, a Vučić će razgovarati i s brojnim ruskim zvaničnicima i privrednicima.

U saopštenju se dodaje i da je Čepurin Vučiću uručio pismo predsednice Saveta Federacije Valentine Matvijenko, koja je nedavno boravila u Beogradu, i u kom je pored drugog navela da je "konstruktivna i otvorena razmena mišljenja po pitanjima od uzajamnog interesa potvrdila da širenje rusko-srpskih veza u svim oblastima odgovara nacionalnim interesima dve zemlje".

– Naš sastanak je još jednom pokazao obostrano interesovanje za razvoj višesmerne i uzajamno korisne saradnje Rusije i Srbije, zasnovane na principima bratskog prijateljstva, poštovanja i uzimanja u obzir interesa obe strane i pružio priliku da zacrtamo dalje korake radi intenziviranja bilateralnih veza, uključujući i one na međunarodnoj sceni – navela je Valentina Matvijenko u pismu Vučiću

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Sputnik Srbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter