Izvor:
09.12.2017 u 14:40
0

VUČIĆ: Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uoči posete Moskvi, poručio je ruskom narodu da treba da zna da Beogradu nije uvek lako, ali da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji.

On je u intervjuu za rusku agenciju TASS rekao da je Srbija jedina zemlja među onima koje teže članstvu u EU koja nikada nije glasala protiv Rusije.

Velika zahvalnost

– Odnosi sa Rusijom prioritet su Srbije za budućnost. Ali to nije samo pitanje naših tradicionalnih odnosa, kao što neki tvrde. To je pitanje našeg budućeg odnosa, pošto vidimo Rusiju kao jednog od ključnih partnera u budućnosti, a ne samo u prošlosti, sa njenim velikanima kao što su Dostojevski, Jesenjin i Puškin, koje bi vam pomenuo i svaki Amerikanac. Rusiju smatramo svojim partnerom na političkom, ekonomskom i svakom polju – istakao je predsednik Vučić.

On je kazao da je za razvoj srpsko-ruskih odnosa uvek više zaslužan ruski predsednik Vladimir Putin nego mi.

– Ljudi u Srbiji poštuju i vole Rusiju, ali mi smo mala zemlja i samo zahvaljujući Putinovom liderstvu, pažnja se obraća na Srbiju. Ako se setimo prethodnika Vladimira Putina, Srbija jedva da je postojala za njih, pošto su Jeljcinovi sastanci sa predsednikom Miloševićem bili veoma retki – podsetio je Vučić.

Za Srbe, kako je rekao predsednik, sastanak sa liderom bratske Rusije je uvek izuzetno važan događaj. On je naglasio i da Srbija nije i neće uvesti sankcije Rusiji.

Poruka narodu Rusije

– Želeo bih da se obratim narodu Rusije i kažem: nije uvek lako za Srbiju, ali setite se da je Srbija jedina zemlja među onima koje teže članstvu u EU koja nikad nije glasala protiv Rusije ni na jednom međunarodnom sastanku i koja nikad nije uvela nikakve sankcije – rekao je Vučić.

Izvor: Kurir.rs
Foto: twitter/ brzotacnojasno, Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter