Izvor:
09.12.2017 u 18:18
0

Vučić sa premijerima Grčke, Bugarske i Rumunije: Ispraviti nepravdu, Srbija ne sme biti izvan EU!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da trgovinska razmena Srbije sa Rumunijom, Grčkom i Bugarskom raste i da je sa premijerima te tri zemlje razgovarao o tome kako da Srbiju "nešto brže" približimo Evropskoj uniji, ocenivši da je sve to veoma važno za budućnost naše zemlje, ali i stabilnost, mir i predvidivost celog regiona.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije, Bojkom Borisovim, Aleksisom Ciprasom i Mihaijuom Tudoseuom rekao da se razgovaralo o putu Srbije ka EU i šta je to šta Srbija treba da uradi i kakvu podršku možemo da očekujemo od te tri, kako je rekao, nama izrazito prijateljske zemlje.

"Razgovarali smo kako da Srbiju nešto brže približimo EU, o tome šta moramo da uradimo. Mislim da je to veoma važno za budućnost naše zemlje, ali i stabilnost, mir i predvidivost celog reiona Zapadnog Balkana", podvukao je Vučić.

Srbija ne može više biti izvan evropske porodice pod uslovom da većina stanovništa želi da bude deo EU, izjavio je danas grčki premijer Aleksis Cipras na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerima Bugraske i Rumunije.

"Mi verujemo da bi EU trebalo vrlo uskoro da ispravi veliku gresku koja svoje korene vuče na koji način se Evropa odnosila prema Balkanu do sada", rekao je Cipras.

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen, kurir tv/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter