Izvor:
12.12.2017 u 19:14
0

Vučić u Parizu: „Susret sa Makronom od izuzetnog značaja“!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenjuje da će njegov današnji sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makoronom biti od velike važnosti za Srbiju, budući da je predsednik Francuske jedan od dve najvažnije figure u Evropi i svetu.

"Predsednik Makron uživa ogroman lični ugled na svim meridijanima", rekao je Vučić u izjavi novinarima pred susret sa šefom francuske države, i istakao da očekuje da na današnjem bilateralnom sastanku "budu stvoreni uslovi da Makron, kako je i sam u pismu naveo, poseti Srbiju".

"To bi bila prva poseta posle 2000. godine" jednog francuskog predsednika, podsetio je Vučić.

"Trebalo nam je celo ''punoletstvo'' da nam dođe novi predsednik. Podsetiću vas, tada je Širak došao, neposredno posle 5. oktobra, što je bilo ''super, Srbi, promenili ste vlast, došao sam'' i to je bilo poštovanje, u tom trenutku, prema novim vlastima u Srbiji. Ako bi došlo do te posete nakon 18 godina, to bi bilo veoma važno za našu zemlju, za unapređenje odnosa i stavilo bi Srbiju u značajniju sferu interesovanja Francuske republike", rekao je Vučić.

On je ukazao na značaj podrške Francuske Srbiji na njenom putu ka EU, ali i sve boljih ekonomskih odnosa.

Francuska bi, dodao je Vučić, mogla da ima uticaj i u očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

"Stabilnost i mir bi bilo mnogo lakše očuvati ukoliko bismo imali podršku danas snažne, ugledne Francuske koja ima sve veći uticaj u Evropi i svetu. Predsednik Makron uživa ogroman lični ugled na svim meridijanima i zato očekujem da danas, a dogovoreno je da imamo takvu vrstu kratkog sastanka, da ćemo stvoriti uslove da Makron, kako je sam u pismu rekao, poseti Srbiju", rekao je Vučić.

Zanimljiva scena viđena je u Parizu kada je jedan srpski državljanin, inače vozač kamiona, nakratko zaustavio saobraćaj u francuskoj prestonici jer je želeo da pozdravi predsednika Srbije.

On je, naime, ugledao Vučića u trenutku kada je srpski predsednik davao izjavu medijima pred odlazak na svečani ručak, koji šefovima država i vlada francuski predsednik Emanuel Makron priređuje u Jelisejskoj palati.

"Naš čovek" u Parizu najpre je Vučiću mahnuo iz kamiona, a kada mu je Vučić uzvratio, stao je, izleteo iz kamiona i pozdravio se sa njim.

Francuski bezbednjaci, dodeljeni predsedniku Srbije tokom boravka u Parizu, na Samitu o klimi, s malom nervozom su ispratili scenu.

tanjug.rs/happytv.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter