Izvor:
13.12.2017 u 03:59
0

SKUPŠTINA SUTRA NASTAVLJA RAD: Sledeća tačka amandmani na predloženi budžet za 2018. godinu!

Skupština Srbije završila je večeras rad, a raspravu o amandmanima na izmene Zakona o budžetskom sistemu nastaviće sutra.

Poslanici će sutra treći dan raspravljati o amandmanima, a večeras su razmotrili 207 amandmana na izmene Zakona o budžetskom sistemu na koji je podneto 417 amandmana. Sledeća tačka dnevnog reda su amandmani na predloženi budžet za 2018. godinu.

Na Predlog budžeta za iduću godinu podneto je 919 amandmana. Na zakonske predloge koje razmatra parlament, među kojima je i budžet za 2018, podneto je ukupno 2.317 amandmana. Opozicija negoduje što su poslanici vladajuće većine podneli veliki broj amandmana na zakone koji prethode budžetu, a koji, navode, ništa ne menjaju i neće biti ni usvojeni, ali za čiju raspravu je potrebno dosta vremena.

Na dnevnom redu sednice koja je počela 6. decembra, uz predloženi budžet za 2018. godinu je još 30 tačaka.

U popodnevnom delu sednice šef poslanika SNS Aleksandar Martinović kazao je da ta partija pozdravlja odluku da se Ministarstvu odbrane dodeli 11 milijardi dinara više i dodao da će taj novac biti iskorišićen za opremanje vojske. Kako je rekao, od 2000. godine do 2008. godine uništeno je preko 500 tenkova i haubica, 220 oklonih vozila, više destina hiljada lakog naoruzanja, 1.200 strela tip 2, 26 višecevnih raketnih lansera i izrazio nadu da se "zla vremena po vojsku i građane neće vratiti".

Tokom rasprave, poslanici su polemisali i o stanju u namenskoj industriji. Ministar za rad Zoran Ðorđević je na izjave poslanika DS da je Dragan Šutanovac uveo red u sistem odbrane odgovorio da je srpska namenska industrija 2012. godine bila u katastrofalnom stanju. Naveo je i da je vlast predvođena DS prodala srpsko naoružanje za malo para, dok je sada država opremila vojsku i nabavila avione, helikoptere, oklopna vozila i tenkove.

Oštru raspravu poslanika vladajuće koalicije i opozicije izazvala je izjava šefa poslaničkog kluba SNS Aleksandra Martinovića da je Šutanovac zaposlen u Jugoimportu. U međuvremenu je u skupštini održan i Odbor za finansije koji je predložio parlamentu da Nebojšu Savića ponovo izabere za predsednika Saveta guvernera NBS.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/ParlamentSrbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter