Izvor:
15.07.2016 u 18:42
0

PREMIJER VUČIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI: Francuskim prijateljima želimo da pobede ovo zlo!

Predsednik vlade Aleksandar Vučić upisao se danas u knjigu žalosti u francuskoj ambasadi u Beogradu, povodom terorističkog napada u Nici, i poručio da će Srbija, koliko može, pomoći u borbi protiv terorizma.

Vučić je izrazio duboko saučešće porodicama nastradalih, francuskom narodu i državnom rukovodstvu i napisao da u ime vlade i u lično ime izražava bol, tugu i patnju zbog izgubljenih života.

Teško je opisati, ali sam siguran da će Francuska kao i ceo civilizovani svet smoći snage da pobede terorizam i vrate osmehe na lice svakom detetu – napisao je Vučić.

On je dodao da Srbija sa svojim nevelikim kapacitetima učiniti sve što može da pomogne u borbi protiv monstruma koji su pomislili i koji žele da unište svet.

"Živela Francuska", napisao je Vučić.

U obraćanju novinarima sa amabasadorkom Francuske Kristin Moro, Vučić je rekao da je Srbija mala zemlja i da može da pokaže lojalnost i vernost idejama normalnog, savremenog i civilizovanog društva.

Francuskim prijateljima želimo da pobede ovo zlo, narodu da bude jak kao uvek, a francuskoj državi da se snažno obračuna sa teroristima, a mi smo spremni da pomognemo, onoliko skromno koliko možemo – rekao je Vučić.

On je rekao da su građani Francuske uvek izlazili kao pobednici i da je uveren da će i ovog puta biti tako,.

A nama ostaje koliko možemo, svi ma koliko malo i nedovolno snage imali, da pomognemo borbu koju vodi Francuska i ceo civilizovani svet – rekao je Vučić

Navodeći da je Moro rekla da Francuska nije toliko iznenađena jer se ta zemlja suočava sa najvećim zlom savremenog čovečanstva godinu i po dana, Vučićc je rekao da se čini da brutalnost onih koji to čine i rade, uvek iznenadi.

Neverovatno je da postoje monstrumi koji su onako spremni da ubijaju nevine ljude i decu i da ni od čega ne prezaju – rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ serbianPM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter