Izvor:
16.01.2018 u 19:43
0

FEDERIKA MOGERINI PRENELA STAV EU: Važno da situacija ostane mirna!

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini je povodom ubistva Olivera Ivanovića razgovarala sa predsednicima Srbije i Kosova Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem.

Ona je poručila da je važno da situacija ostane mirna i ponudila pomoć EU u cilju privođenja pravdi počinioca ovog zločina.

– Visoka predstavnica pozvala je predsednika Vučića i predsednka Tačija posle ubistva Olivera Ivanovića. Ona je prenela stav EU da je važno da situacija ostane mirna i da se sve strane suzdrže i dozvole da vladavina prava i pravda idu svijim putem. Ona je i ponudila podršku gde bi ona bila potrebna – izjavila je portparolka Evrospke komisije Maja Kocijančić.

Kocijančić je ponovila da EU oštro osuđuje ubistvo Olivera Ivanovića koje se jutros dogodilo u Severnoj Mitrovici i prenala saučešće njegovoj porodici i prijateljima.

– Sada je vrlo važno da vlasti na Kosovu naprave sve što je potrebno kao bi se odgovorni za ubistvo pronašli i izveli pred lice pravde. U tom smislu naša misija na Kosovu Euleks daće svu potrebnu podršku u skladu sa svojim mandatom – poručila je Kocijančić.

Kocijančić je podsetila da je trebalo da se danas u Briselu u okviru dijaloga na nivou radnih grupa sastanu pregovarači Beograda i Prištine.

– Zbog ubistva Olivera Ivanovića dijalog na nivou radnih grupa danas je bio suspendovan – poručila je Kocijančić.

U ovom trenutku u EU ne znaju kada bi dijalog Beograda i Prištine mogao da se nastavi.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/yenisafakEN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter