Izvor:
21.01.2018 u 22:39
0

Ðurić: Srbija se ujedinjuje da pomogne narodu na KiM!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić rekao je da je rezultat posete predsednika Republike Aleksandra Vučića Kosovu da se Srbija ujedinjuje u nastojanju da pomogne našem narodu u južnoj pokrajini, kao što se i Srbi na KiM ujedinjuju u želji da se zajednički, uz podršku države, bore za svoj opstanak.

Upravo tom vrstom okupljanja, smatra Ðurić, poražavaju se ideje i ciljevi onih koji su aktima terora želeli da podele Srbe i tako nam nanesu najveću moguću štetu.

"Ova poseta daje ključni doprinos tome da damo sve od sebe da prevaziđemo ovaj težak izazov i tešku muku i uveren sam da je ovo pravi put da istrajemo. Na KiM za Srbe ima budućnosti, ona je u okupljanju, u zajedničkom radu na oporavku", rekao je Ðurić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, "problema je planina", a da se država bavila Kosovom i Metohijom na način na koji se bavi upravo sada, smatra Ðurić, "kroz razgovore kakve je imao predsednik juče i kroz posvećen rad na terenu", siguran je da ne bi bili u ovakvoj situaciji.

"Siguran sam da u budućnosti nećemo biti u ovakvoj situaciji, niti da će nam se ponoviti tragedije iz prošlosti. Čuli smo za neke od muka i problema, nastavljamo da radimo sa našim ljudima svakodnevno, a ponosni smo i na to što je realizovano 170 projekata, što su 42 crkve i manastira obnovljeno u poslednje tri godine", rekao je Ðurić.

Smatra da je naš narod na KiM veoma zadovoljan što je imao priliku da dočeka svog predsednika, da neposredno sa njim razgovara u "jednom veoma teškom trenutku", te da oseti ljudskost i podršku predsednika, kao i srpskih institucija, čitave Srbije.

"Srbija je juče mogla da vidi da njen narod na KiM opstaje zahvaljujući podršci države, zahvaljujući tome što je država prisutna u njihovim životima – i kroz lične dohotke, različite oblike socijalnih primanja, a podsetiću da naši ljudi na KiM imaju i posebno uvećanje ličnih dohodaka i kroz programe u oblasti poljoprivrede, podsticanja nataliteta i svakako da moramo da uradimo mnogo više na tom polju", smatra Ðurić.

Poseta predsednika, zaključuje Ðurić, daje ključni doprinos da se prevaziđe težak izazov i teška muka, a kako kaže, uveren je da je to pravi put da se istraje.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter