Izvor:
31.01.2018 u 21:36
0

VUČIČ SA PREDSEDNIKOM EVROPSKOG PARLAMENTA: EU očekuje da Beograd potpiše s Prištinom pravno-obavezujući sporazum!

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani pozdravio je odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prihvati poziv predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i poseti tu zemlju.

Tajani je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije rekao da Vučićevo prihvatanje poziva predstavlja pokazatelj dobre volje da se razgovara.

Kako je rekao, premijera Hrvatske Andreja Plenkovića srešće uskoro u Strazburu i preneću mu ono što je razgovarao sa predsednikom Srbije i pozvaće i Hrvatsku da učini korak u susret traženju zajedničkih rešenja za otvorene probleme. U tom smislu Tajani je rekao i da u EU svako može da priča svoj jezik, brani identitet, a da pri tom nema nikakvih sukoba.

– Srbija jeste Evropa i fer je da svi ljudi na Balkanu danas žive u miru – poručio je predsednik EP.

Tajani je takođe rekao da EU očekuje da Beograd pred dobijanje punopravnog članstva potpiše s Prištinom pravno-obavezujući sporazum. Srbija je, dodao je Tajani, istovremeno i velika zemlja, koja ima i veliku odgovornost da radi na stabilnosti regiona, u čemu je istakao ulogu srpskog predsednika.

– On štiti interese svoje zemlje, ali to radi s velikom dalekovidošću i spreman je na dijalog s drugima – ocenio je Tajani.

Govoreći o pravu naroda Balkana da žive u miru Tajani je primetio da za taj cilj "treba da budemo razumni i da svoje ideje iznosimo velikom inteligencijom". Tajani je, dodao je, razgovarao s Vučićem i o Kosovu i Metohiji, o ubistvu Olivera Ivanovića, te ponovio da insistira na dijalogu Beograda i Prištine, ali i da traži da se izvedu pred lice pravde krivci za ubistvo Ivanovića.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BOKiNFO

    PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

    Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

    Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

    Ostavite komentar

    Unesite pojam i stisnite enter