Izvor:
01.02.2018 u 19:34
0

ANA BRNABIĆ: Jasna je poruka da Srbija neće morati da prizna Kosovo da bi ušla u EU!

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani nedvosmisleno rekao da Srbija neće morati da prizna jednostanu proglašenu nezavisnost Kosova da bi ušla u EU.

– To što smo čuli u smislu pravno obavezujućeg sporazuma nije ništa novo, to smo čuli i ranije, o tome je pričao i predsednik Vučić, o tome je pričala i ministarka Joksimović…- rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u zajednickcom obraćanju medijima sa premijerom Slovenije Mirom Cerarom.

– Mislim da je nedvosmisleno rekao predsednik EP Tajani, a to je da Srbija neće morati da prizna nezavisnost Kosova da bi ušla u EU. Čini mi se da je to jasna i nedvosmislena poruka – rekla je Brnabić.

– Normalizacija sa Prištinom i nalaženje dugoročno održivog odnosa sa Prištinom obaveza je nas kao političara koji vodimo Srbiju – istakla je.

Podvukla je da joj je drago što predvodi vladu i što živi u zemlji čiji je predsednik dovoljno hrabar i odgovoran političar da želi da pokrene ovo pitanje i pokuša da ga reši, da ga ne bi ostavljao budućim generacijama.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/SerbianPM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter