Izvor:
01.02.2018 u 19:54
0

Vučić: Sporazum o normalizaciji odnosa sa Prištinom je pogled u budućnost!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje različiti modeli obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali je naglasio da je taj dokument pogled u budućnost koji treba da reši aktuelne probleme.

"Mnogo je različitih modaliteta, ja sam za to da ne bežimo od rešenja i da ne održavamo zamrznute konflikte, ja sam za to da nemamo problema i da naše probleme ne ostavljamo deci znam da ovo ne voli niko da čuje, ali to jeste pogled u budućnost i odgovoran pristup", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Prema njegovim rečima, pojedine zemlje predlažu model dve Nemačke, dok druge smatraju da bi Srbija i Kosovo trebalo da reše svoje odnose pre potpisivanja sporazuma.

"Za tango je potrebno dvoje, potrebno je da i neki drugi razumeju da moraju da učine kompromise, a ne samo Srbija, da bi imali dogovor moraju obe strane da budu pođednako nezadovoljne, ili bar pomalo zadovoljne", kazao je on.

Upitan šta je realan očekivati, Vučić je odgovorio da je uspeh ako se do dogovora dođe.

"Ako ne dođe do dogovora, to je još mnogo izgubljenog vremena za Srbiju i Srbe", ocenio je Vučić.

Vučić je kazao i da je protivljenje Španije za dalje integracije Kosova "odlčna poruka španskog naroda" i najavio da će španski kralj Felipe posetiti Srbiju.

On se osvrnuo i na posetu Kosovu tokom koje je u Lapljem selu razgovarao sa građanima, navodeći da će za sedam dana biti gotova analiza šta je sve od obećanog i urađeno.

novosti.rs
Foto: Twitter/InSerbiaNetwork, tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter