Izvor:
03.02.2018 u 00:17
0

BRNABIĆ SA TANINOM: Situacija na Kosovu i Metohiji osetljiva posle ubistva Olivera Ivanovića!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je u razgovoru sa šefom UNMIK-a Zahirom Taninom izrazila zabrinutost zbog sporosti prištinskih vlasti u rešavanju ubistva Olivera Ivanovića, navodeći da je za stabilnost i sigurnost na Kosovu i Metohiji od presudne važnosti da se otkriju motivi ubistva, a počinioci i organizatori privedu pravdi.

Brnabić je ocenila da je opšta bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji veoma ozbiljna i osetljiva nakon ubistva Ivanovića i izrazila nezadovoljstvo zbog nemogućnosti da državni organi Srbije učestvuju u istrazi, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Šef UNMIK-a rekao je da veruje da će istražne vlasti u Prištini biti efikasnije u rasvetljavanju zločina i izrazio uverenje da su sve međunarodne agencije na terenu spremne da podrže vlasti kako bi pomogle u hapšenju odgovornih za ovaj tragičan događaj.

Tanin koji je sa Brnabić razgovarao u okviru njegove posete Beogradu pred predstojeću sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji, podvukao je važnost normalizacije odnosa, kroz nastavak dijaloga Beograda i Prištine i implementaciju dogovorenih sporazuma.

Predsednica Vlade ocenila je da je Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom.

Podsetila je da je Srbija zauzela odgovoran pristup implementaciji sporazuma, ali da druga strana nije uložila pođednake napore, pogotovo kada je reč o uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

Brnabić je istakla da je za Srbiju veoma važno da sednice Saveta Bezbednosti UN o Kosovu budu javne, kao i da se nastavi njihova aktuelna dinamika.

Na sastanku je ukazano na značaj daljeg nesmanjenog prisustva i delovanja UNMIK-a, radi stvaranja uslova za normalan i dostojanstven život na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Kurir
Foto: Twiter/Тovarisc Lanke

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter