Izvor:
03.02.2018 u 22:18
0

Zastoj u pregovorima Beograda i Prištine: Izveštaj o ubistvu Ivanovića pa nastavak dijaloga!

Pregovarački tim Srbije je demantovao najavu šefa delegacije Kosova u tehničkom delu dijaloga Avnija Arifija, da će se taj dijalog nastaviti krajem februara.

U pregovaračkom timu Beograda je Agenciji Beta rečeno da "dijaloga sigurno neće biti krajem februara" jer "još čekamo zapisnike sa uviđaja posle ubistva Olivera Ivanovića" u Kosovskoj Mitrovici polovinom januara.

"Nećemo prihvatiti da dijalog zakazuje Arifi. On je nov u dijalogu, i verovatno ne zna i treba da nauči kako se dijalog zakazuje", rečeno je u pregovaračkom timu Beograda.

Arifi, šef delegacije Kosova u tehničkom delu tog dijaloga je rekao za prištinsku agenciju Telegraf da "tačnog datuma još nema, ali krajem februara će započeti dijalog Kosovo-Srbija".

Arifi je na toj dužnosti od polovine januara, a on je i šef kabineta premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

Dijalog je posle prekida od skoro dve godine, trebao da se nastavi 16. januara, ali do toga nije došlo pošto je upravo tog dana u severnom delu Mitrovice ubijen lider Građanske inicijative SDP, Oliver Ivanović, te je delegacija Srbije odbila da učestvuje u dijalogu.

Politički deo dijaloga trebalo bi da vode predsednici Kosova i Srbije, Hašim Tači i Aleksandar Vučić.

novosti.rs
Foto: pixabay.com, Twitter/bneintellinews

    PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

    Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

    Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

    Ostavite komentar

    Unesite pojam i stisnite enter