Izvor:
04.02.2018 u 18:34
0

ANA BRNABIĆ O EVROINTEGRACIJA: Srbija zaslužuje da bude sledeća članica EU!

Srbija je zaslužila da bude viđena kao predvodnica, kao zemlja na koju se najviše računa da će biti sledeća članica Evropske unije (EU), izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ali je priznala da Srbija, u okviru pregovaračkog poglavlja 23, kasni sa reformama u oblastima pravosuđa i osnovih prava.

Strategija proširenja EU na Zapadni Balkan biće pozitivan signal za Srbiju, jer će joj dati više motivacije i dodatnu snagu da radi na reformama, istakla je Brnabić, uoči objavljivanja tog dokumenta Evropske komisije 6. februara u Strazburu. Ona je istakla značaj pokrenutih ekonomskih reformi i ocenila da su prošla i ova Vlada priznate u EU, ali je napomenula "da nam svakako ostaje vladavina prava, odnosno poglavlja 23 i 24".

– U poglavlju 24 se ne kasni toliko, nema naročitih prepreka za otvaranje poglavlja – rekla je Brnabić, dok se u poglavlju 23 kasni "bez daljnjeg". "Ne bi bilo fer da ja pokušavam da opravdam Vladu. Kasnimo, to jesu kompleksne reforme, reforme pre svega u oblasti pravsuđa, koje bi treba da budu promišljene", predočila je Brnabić.

Prema njenom stavu, nekada je bolje da nemamo reforme, nego da imamo pogrešne, a Srbija je to, nažalost, videla u prošlosti.

– Mi ćemo te reforme sprovesti, ali hoću da budem iskrena i jasna – ne zato što je to zahtev EU, svakako je to dodatna motivacija – već je to nešto što je nama neophodno, zbog naših građana i privrede – istakla je Brnabić.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter