Izvor:
05.02.2018 u 21:49
0

Aleksandar Antić u poseti gradonačelniku Istanbula!


Istanbul je spreman da pomogne Beogradu da modernizuje svoje komunalne službe, kao i da podrži investicije turskih kompanija u naš glavni grad, izjavio je danas u Istanbulu Aleksandar Antić, kandidat za gradonačelnika Beograda liste SPS-JS posle razgovora sa gradonačelnikom Istanbula Mevlutom Ujsalom.

Antić se saglasio sa gradonačelnikom Istanbula o tome da ima mnogo prostora za još bolju saradnju dva grada, naročito kroz podršku poboljšanja sistema javnog transporta u Beogradu, komunikaciji građana sa komunalnim službama, kao i upravljanju velikim sistemima. To su ujedno oblasti u kojima je Istanbul lider u evropskim i svetskim okvirima.

– Impresivan je integrisani sistem za vanredne situacije i hitne intervencije, koji u Istanbulu objedinjuje mnoge službe i izuzetno efikasno izlazi u susret građanima kada je to neophodno. Iskustvo Istanbula u ovoj oblasti bilo bi Beogradu od velike koristi i za to imamo punu podršku gradonačelnika i gradskih službi Istanbula – rekao je Antić. Gradonačelnik Istanbula Mevlut Ujsal preneo je spremnost turskih kompanija, a naročito onih čije je sedište u Istanbulu da plasiraju investicije u Beograd.

– Imamo otvorena vrata i izuzetne prijatelje u Istanbulu, koji su spremni da pomognu Beogradu, kako bi svoje sisteme i javne službe uspostavio po najvišim svetskim standardima, kakvi već postoje u Istanbulu, jednoj od najvećih evropskih i svetskih metropola. To je kapitalna mogućnost, koju moramo iskoristiti – rekao je Antić.

U razgovoru sa gradonačelnikom Istanbula, Aleksandar Antić interesovao se i za sistem socijalne zaštite u Istanbulu, kao i za moguće unapređenje beogradskog sistema podrške ugroženim grupama, po ugledu na Istanbul.

Aleksandar Antić posetio je nekoliko gradskih institucija Istanbula, među kojima i servis za komunikaciju sa građanima, čijih 700 zaposlenih svakog dana odgovori na 35.000 poziva građana i rešavaju njihove konkretne probleme u funkcionisanju komunalnih sistema.

happytv.rs
Foto: sps.org.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter