Izvor:
07.02.2018 u 22:28
0

POČELA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Dačić će izneti našu ocenu aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji i delovanju UNMIK-a! (FOTO)

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku nešto posle 16 sati počela je sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj se razmatra izveštaj generalnog sekretara Antonija Gutereša o radu NMIK-a.

Beograd na sednici predstavlja ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji će u izlaganju dati osvrt na Izveštaj generalnog sekretara UN, odnosno, izneće našu ocenu aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji i delovanju UNMIK-a.

Na sednici će putem video-bima govoriti i šef Unmika Zahir Tanin, a Prištinu zastupa kosovska ambasadorka u Vašingtonu Vljora Čitaku.

Guteres je u redovnom izveštaju Savetu bezbednosti UN o Kosovu oštro kritikovao vlasti u Prištini, navodeći da su "nazadovali" procesi vezani za početak rada Specijalnog suda za zločine OVK i demarkaciju sa Crnom Gorom.

Kao jedan od najvažnijih događaja u protekla tri meseca, on je izdvojio ubistvo Olivera Ivanovića.

Guteres je ukazao da se tokom 2017. godine na Kosovo vratilo 498 osoba, odnosno najmanje od 2000. godine.

U izveštaju je naveo i da je u prethodna tri meseca na Kosovu vidljivo nezadovanje u ključnim oblastima, pre svega u nepristrasnoj primeni vladavine prava.

Izveštaj Gutereša pokriva period od 16. oktobra prošle do 16. januara ove godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/yumreza

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter