Izvor:
13.02.2018 u 22:21
0

PREMIJER HRVATSKE ANDREJ PLENKOVIĆ: Treba da razgovaramo o otvorenim pitanjima!

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je, komentarišući susret s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je važno rešavati otvorena pitanja iz prošlosti.

– Ostalo je pitanje nestalih, granica, ratnih šteta, zaštite manjina, sukcesije i pitanje kulturnih dobara. Sve teme moramo rešavati u razdoblju koje je ispred nas – rekao je Plenković novinarima u Zagrebu.

On je dodao da je reč o problemima koji su nastali u doba raspada bivše SFRJ.

On je ponovio da je s Vučićem dogovorio da se rad na pitanjima ratne odštete nastavi kroz rad koordinatora za otvorena pitanja s ciljem uspostave posebne radne grupe.

Što se tiče sporne granice na Dunavu, Plenković je rekao da će se o tome razgovarati bilateralno, a da će se kasnije videti "pred kakav međunarodni forum bi se eventualno izašlo i s kakvim dogovorom". Hrvatsko iskustvo s arbitražom sa Slovenijom nije sjajno, ali, dodao je Plenković, ne znači da neka druga arbitraža ne bi bila vođena po kvalitetnim pravilima i načelima medjunarodnoga prava.

Upitan o jučerašnjim protestima protiv Vučića, Plenković je odgovorio da je Hrvatska demokratska država i da su protesti dozvoljeni, te da je protesta bilo i kada su dolazili neki drugi zvaničnici.

Izvor: Tanjug
Foto: twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter