parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

DODIK U TRCI ZA PREDSEDNIŠTVO BIH: Braniću interese RS i Srba u Sarajevu!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će se kandidovati za srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine!
Dodiku uskoro ističe drugi četvorogodišnji mandat na mestu predsednika RS, pa je, kako kaže, sasvim logično da uđe u trku za mesto u Predsedništvu BiH.

- Stalno me pitaju o kandidaturi, a to zapravo deluje sasvim logično. Imajte u vidu da sam u dva mandata bio predsednik RS, a po ustavu nemam pravo da se opet kandidujem... Takođe, predsednik sam partije koja ima najveći uticaj danas, pa je logično da se kandidujem za Predsedništvo. To je jedino mesto koje se sada otvara, ja nisam nešto posebno zainteresovan, ali to je jedino moguće. Ako postanem član Predsedništva, zalagaću se za poštovanje ustava BiH i dovođenje Bosne u ustavne okvire - navodi Dodik. Kako kaže, neki bi da „osokole međunarodnu zajednicu kako bi mu navodno nešto zabranila“, ali svaka zabrana, ocenjuje on, značila bi da je već pobedio na izborima.

Dodik ističe da je spreman da ide bilo kuda da brani interese RS, ali dodaje da, ukoliko postane član Predsedništva BiH, ipak neće ići u Sarajevo ako bude bilo provokacija.

- Nisam čovek koji trpi provokacije. Sednica može da se drži i putem video-linka - navodi on. Inače, Dodik ne skriva da bi jednom opet mogao da se vrati na čelo RS. Ustav mu sada ne dozvoljava treći uzastopni mandat, ali to neće biti prepreka za četiri godine. Izbori u BiH su u oktobru.

 

Kurir.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
08:45 TOP - SHOP
09:00 Bolja zemlja
10:40 TOP - SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:00 Parovi - Nedeljni ručak
16:00 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte Parove
20:05 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live