Izvor:
24.03.2018 u 03:21
0

MINISTAR STEFANOVIĆ SIGURAN U PREDSEDNIKA SRBIJE: „Vučić će imati što šta da im kaže u Briselu i neće ih štedeti ni na koji način“!

Izjava Ramuša Haradinaja da nije "proučio" Briselski sporazum je skandalozna, izjavio je večeras potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović i najavio mogućnost da donesemo odluku da samostalno formiramo Zajednicu srpskih opština.

Stefanović je rekao i da očekuje da predsednik Srbije Akleksandar Vučić večeras u Briselu može da priredi neko "iznenađenje" ali nije precizirao o kakvom je iznenađenju reč.

On je rekao da je Haradinajeva izjava da će prvo morati da prouči Sporazum o ZSO te da zato nije ni pokretao to pitanje, skandalozna poruka koja govori da on nije pročitao Briselski sporazum u celini, jer je čak šest tačaka, koje čine najvažniji deo tog sporazuma, u vezi sa ZSO.

– Nažalost, ono što je možda važniji problem, a videli smo ponašanje institucija u Prištini koje godinama odbijaju da ono što su potpisale sprovedu u delo, je to što Evropa ćut – rekao je Stefanović.

Kako je ocenio poražavajuće je to što radi Evropa i svi ljudi uključeni u proces "pod čijom se kapom" odvija i koji na tako nešto ne reaguju Dodao je da su pričali da je svaki dan bio pritisak na institucije u Prištini da sporazum o ZSO sprovede, "a onda se to ne dešava".

Naveo je da je predsednik Srbije večeras u Briselu i da očekuje težak sastanak i za njega "ali poznajući ga biće to veoma težak sastanak i za njih".

– Siguran sam da će Vučić imati što šta da im kaže i neće ih štedeti ni na koji način. Ono što mogu da kažem je da očekujem da Vučić može da im priredi neko iznenađenje i ne bih isključio mogućnost da mi donesemo odluku o formiranju ZSO samostalno i da nas baš briga šta će bilo ko na to da kaže – zaključio je Stefanović.

Izvor: Tanjugg
Foto: Twitter/MarijaSpas

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter