Izvor:
24.03.2018 u 03:42
0

ALEKSANDAR VUĆIĆ: Za pet godina nisu mogli da pročitaju stranicu i po teksta, to je uvreda za zdrav razum, za nas, za Srbiju!

To što nije ispunjeno šest tačaka Briselskog sporazuma, koje se tiču Zajednice srpskih opština, ne može biti samo krivica Albanaca, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora u Briselu.

Za pet godina su i najteži ratovi završavani, rekao je predsednik i podsetio da je Srbija ispunila sve tačke od 7. do 15. tačke tog sporazuma.

Albanci nemaju nameru da ispune svioje obaveze, uveren je predsednik Vučić.

– Za pet godina nisu mogli da pročitaju stranicu i po teksta, to je uvreda za zdrav razum, za nas, za Srbiju – rekao je Vučić komenatrišući izjavu kosoovskog premijera Ramuša Haradinaja da nije stigao da pročcita sporazum o Zajednici srpskih opstina.

– Gotovo 1.800 dana šest glavnih tačaka Briselskog sporazuma nisu ni dirnute, a to ne može da bude samo krivica Albanaca, to je potpisala i Evropska unija istakao je predsednik Vučić nakon sastanka s šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Srbija je na evropskom putu, ali neće urušiti svoje državne i nacionalne interese da bi neki u Evropi i svetu mogli da budu zadovoljni, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da je za Srbiju veoma važan evropski put.

– Moja obaveza je da čuvam mir i stabilnost, a ne kao neko na ulici da postupam. Rekao sam večeras Mogerini da je Srbija na evropskom putu. Borićemo se da učinimo sve da napredujemo, ali nemojte da mislite da je moguće da Srbija uruši sve svoje nacionalne i državne interese da bi neki u Evropi i svetu mogli da budu zadovoljni – poručio je on.

Manevarski prostor nam je mali, rekao je predsednik, ali na nama je da nastavimo da se borimo, ali nezavisnost Kosova nećemo priznati, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter