Izvor:
24.03.2018 u 12:46
0

FEDERIKA MOGERINI: Poseban akcenat na uspostavljanju Zajednice srpskuh opština, sporazumu o energetici i nastavak završetka mosta u Mitrovici!

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini kaže da Unija pridaje veliku važnost punoj primeni svih postojećih sporazuma iz dijaloga Beograda i Prištine, a posebno je naglasila neophodnost uspostavljanja Zajednice srpskih opština.

Takođe je istakla značaj primene dogovora iz oblasti energetike i završetak mosta u Kosovskoj Mitrovici.

– Visoka predstavnica je naglasila važnost koju EU pridaje punoj primeni svih postignutih sporazuma i pri čemu je poseban akcenat satvila na uspostavljanje Zajednice srpskuh opština, sporazu o energetici i nastavak završetka mosta u Mitrovici – stoji u saopštenju Evropske službe za spolje poslove izdatom posle sastanka Mogerni sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Evropska služba za spoljne poslove navodi da se u Briselu razgovaralo o pripremama za sveobuhvatni dogovor o normalizaciji odnosa i da je razmotren napredak u primeni već postojećih sporazuma.

– Visoka predstavnica je pozdravila nastavak posvećenosti oba predsednika normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i podsetila da je napredak obe strane na njihovom evropskom putu povezan sa napretkom u dijalogu – zaključuje se u saopštenju EEAS.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Maja Kocijančič

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter