"RAZMIŠLJAM JEDINO O...": Vuk Jeremić OTVORENO o kandidovanju za predsednika SRBIJE!

 

Vuk Jeremić izjavio je danas da je jedina izborna trka o kojoj razmišlja izborna trka za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i da bi bilo neodgovorno da razmišlja o nekom drugom angažmanu.

Upitan da li će se kandidovati za predsednika Srbije, Jeremić je odgovorio:

- Ja sam kandidat Srbije za generalnog sekretara UN i bilo bi neodgovorno razmišljati o bilo kojoj drugoj ulozi ili angažmanu - rekao je Jeremić novinarima u Skupštini Srbije, na skupu srpskih studenata koji se školuju u inostranstvu.

Jeremić je rekao da će sledeći krug glasanja za generalnog sekretara UN biti u petak.

- Treba biti oprezan sa očekivanjima, ali verujem da ima razloga da se nadamo da ćemo nakon drugog kruga ostati u najužem izboru za ovu izuzetno važnu, verovatno i najvažniju funkciju - kazao je on.

Jeremić je napomenuo da imamo razloga da budemo izuzetno zadovoljni jer smo već u prvom krugu glasanja dobili devet od 25 glasova članica Saveta bezbednosti koje smatraju, kako je naveo, da je Srbija podesna da da svog generalnog sekretara.

On je, takođe, napomenuo da će, nezavisno od ishoda izborne trke u UN, Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj nastaviti svoj angažman u Srbiji.

- Nedavno smo osnovali novu fondaciju koja nosi ime mog pokojnog oca Mihajla Jeremića, a koja će stipendirati najuspešnije studente Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu - rekao je bivši ministar inostranih poslova.

 

Tanjug
Foto: Facebook/VukJeremic.SRB

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00 Čađava mehana
19:55  Bingo
20:30  Čađava mehana
21:00  Ćirilica 
23:20  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka