Izvor:
17.04.2018 u 15:19
0

Vučić: Naš problem nisu Albanci, već oni koji su nam oteli Kosmet!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija vodi samostalnu spoljnu politiku, sedi "na svojoj stolici", ali i da se varaju oni koji misle da je moguće razvijati bilo šta na evrospkom kontinentu bez podrške Nemačke, sa kojom imamo dobre odnose.

Vučić je kazao da je Nemačka, pored Francuske i Italije, sigurno najjača i najvažnija zemlja EU.

„Mislim da imamo dobre odnose sa Nemačkom, ali imamo i određene razlike, koje se tiču pre svega stava prema Kosovu i i Metohji. Nemačka je glavni spoljnotrgovinski partner, nemačke kompanije otvrile su najvsise radnih mesta u Srbiji“, podsetio je on.

Na konstataciju da su neki, pred njegov put u Berlin, tvrdili da će tamo biti suočen sa zahtevima i uslovima, Vučić je odgovorio da bi, kada bi slušao sve što neko govori, odavno prestao da se bavi svojim poslom.

„Već četiri godine slušam priče da Srbija neće moći da se igra, da sedi na dve stolice, a sto puta sam rekao da imamo samo jednu stolicu, srpsku i takvu politiku vodimo. Zbog takve politike se ne stidimo, popravili smo imidž i primaju nas s poštovanjem“, podvukao je on.

Vučić je poručio da se ne može govoriti loše o ovoj zemlji ako nemačka kancelarka Angela Merkel prima njenog predsednika, drugi put za samo mesec dana, na takav način, uz počasti i poštovanje.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, Vučić kaže:

"Nisu nama protivnici u kosovskom pitanju Albanci, već oni koji su stvarali tu državu i koji su nam otimali tu teritoriju".

On je rekao da je jasno da mi o Kosovu razgovaramo sa Sjedinjenim Državama, Velikom Britanijom i još nekim zemaljama Evropske unije.

Vučić je rekao da Priština, kako smo čuli i od Ramuša Haradinaja, nema svoju spoljnu politiku, jer je, za njih, vodi SAD.

On je takođe podsetio da je nezavisnost Kosova proglašena 2008, da je Srbija nespretnim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde tome dala legitimitet i da ne razume primedbe kritičara koji navodno strahuju od toga da će on predati teritoriju Kosova i Metohije.

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen, Twitter/Maja Kocijančič

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter