Izvor:
02.08.2016 u 16:28
0

MEHO OMEROVIĆ: U Hrvatskoj je na delu REHABILITACIJA USTAŠTVA!

Predsednik odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović izjavio je da poslednja dešavanja u Hrvatskoj pokazuje da je u toj državi na delu potpuna rehabilitacija ustašva, izvrnute vrednosti i ne samo podrška, nego i veličanje zločinaca.

U zemlji koja je članica EU, podići spomenik teroristi i ubici (Miru Barešiću) koji je pravosnažno osuđen u jednoj od država EU ne samo da je skandalozno nego je veoma zabrinjavajuće – naveo je Omerović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Smatra da je to u ovakvoj Evropi, posle Drugog svetskog rata neprimereno i sramotno.

Posebnu težinu tom događaju daje prisustvo dvojice ministara iz hrvatske vlade!

EU koja je utemeljena na antifasizmu mora da reaguje..u suprotnom ce ovo biti signal svim clanicama da je dozvoljeno podizati spomenike onima koji velicaju fasizam i nacizam ili one koji su im kao ustase služile", naveo je Omerović i zapitao:

Da li svojim ćutanjem EU daje signal i svim drugim saradnicima fašizma po Evropi… od Norveške, preko pribaltičkih drzava, Mađarske, Italije, Španije i konačno Nemačke da je dozvoljeno veličanje najvećeg zla 20. veka i najvećih zločinaca i ubica.

Tanjug
Foto: Twitter/DjokoKingovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter