Izvor:
20.04.2018 u 00:37
0

SASTANAK VUČIĆA I MOGERINI: Spremni smo da nastavimo sa reformama, da prihvatimo preporuke Evropske komisije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se , nešto posle 18 časova sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini.

Kako je ranije iz Brisela najavljeno, Mogerini će pre svega u Beogradu ponoviti stav da treba nastaviti rad na normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine u okviru dijaloga kome ona posreduje. Nakon sastanka u Predsedništvu Republike Srbije, Vučić i Mogerini su se obratili medijama.

Predsednik Srbije zahvalio se Mogerini što je već drugi put u poslednjih 15 dana ponovo u Beogradu.

– Mi smo analizirali izveštaj o napretku Evropske komisije koji je uglavnom pozitivan. Ja sam generalno zadovoljnam našim napretkom, koji je takođe primećen od strane EU – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da su razgovarali i o poglavljima u kojima nije primećen napredak.

– Spremni smo da nastavimo sa reformama, da prihvatimo preporuke Evropske komisije – rekao je Vučić.

Federika Mogerini istakla je da je zadovoljstvo ponovo biti u Srbiji, i zahvalila se na toploj dobrodošlici. Ona je dodala da su članovi Evropske komisije strogi i da ne daju poklone.

– Poruka koju donosim nije samo bilateralna, već je i poruka regionalnog karakreta, Zapadnom Balkanu. Srbija ide u pravom pravcu. Jasno je da pregovori sa Srbijom napreduju i moguće je da se uskoro otvore nova poglavlja. Mnogi smatraju da smo nemilosrdni, ali nije tako. U izveštaju se konstatuje napredak Srbije, ali je takođe potrebno uložiti dodatne napore za pojedina poglavlja – istakla je Mogerini.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter