Izvor:
20.04.2018 u 01:42
0

BRNABIĆ I MOGERINI: Mir i stabilnost od presudnog značaja!

Predsednica Vlade Ana Brnabić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, saglasile su se da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu od presudnog značaja i u tom smislu istakle važnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine. Brnabić je pozdravila činjenicu da su u Izveštaju Evropske komisije o napretku prepoznati napori Srbije u sprovođenju političkih i ekonomskih reformi i posvećenost regionalanoj saradnji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka je naglasila da i pored toga što je Izveštaj pretežno pozitivan, predstoji još mnogo napora i rada, pre svega u domenu vladavine prava i slobode medija. Ona je istakla da će Srbija pristupiti daljim reformama u skladu sa ocenama i preporukama predstavljenim u Izveštaju. Brnabić i Mogerini saglasile su se da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu od presudnog značaja i u tom smislu istakle važnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Prema rečima Mogerini, za Srbiju i region je od velike važnosti i predsedavanje Bugarske Savetu Evropske unije, budući da ova članica Unije razume aktuelnu situaciju i prilike u regionu Zapadnog Balkana. Ona je istakla da je posvećenost političkoj i ekonomskoj saradnji zemalja regiona ključna za brži napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Navela je da je, pored političke i institucionalne, saradnja nevladinog sektora i privrednika u regionu, uz podršku države, veoma važan oblik saradnje.

Istaknuta je neophodnost podizanja nivoa svesti građana Srbije i regiona o značaju priključenja Evropskoj uniji, kojim će se obezbediti mir i stabilnost regiona i podići životni standard svih građana na ovim prostorima. Premijerka Brnabić još jednom je pozdravila preporuku Evropske komisije o otvaranju pristupnih pregovora sa Makedonijom i Albanijom, navadeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/MajaEUspox

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter