VUČIĆ U RAZGOVORU SA MOGERINIJEVOM: Srbija spremna za dijalog u svakom trenutku, ali preduslov za to su da se sprovedu potpisani sporazumi iz Brisela i formira ZSO!

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Sofiji da je u razgovoru s šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini ponovio da je Srbija spremna za dijalog u svakom trenutku, ali da su preduslov za to da se sprovedu potpisani sporazumi iz Brisela i formira ZSO, te da bude jasno iskazano da druga strana takođe pristaje na kompromise. 

"Da dolazimo na dijalog, možete da ga zakažete kad hoćete, ali prvo da se završi započeti proces i formira ZSO, a drugij je uslov da je druga strana spremna na kompromisne razgovore. A da dolazimo na razgovore i da nam drže pridike o teritoriji, a samo ih teritorija zanima...to su stvari koje smo postavili na jasan način", porucio je VUčić. 

Upitan da li je razgovarao s kovoskim predsednikom Hašimom Tačijem, koji je takođe imao susret s Mogerini, Vučić je rekao da je razmenio nekoliko kurtoaznih rečenica "to je to". 

 

Izvor: Tanjug
Foto: tanjug/printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost