Izvor:
29.05.2018 u 13:53
0

VUČIĆ DANAS U FRANCUSKOJ: Sastanak posvećen Zapadnom Balkanu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u radnoj poseti Republici Francuskoj tokom koje učestvuje na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR), saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Godišnji sastanak Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR) posvećen je Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju.

ECFR održava godišnji sastanak u Parizu 28. i 29. maja, a u fokusu ovogodišnjeg skupa je pitanje kako odbraniti Evropu u "novom svetskom metežu", pri čemu govornici na visokom nivou iz Evrope i sa šireg područja imaju priliku da kreativno i praktično sagledaju dugoročne izglede Evrope i njenu ulogu u svetu, navedeno je na sajtu ECFR.

ECFR je, inače, međunarodni istraživački institut koji sprovodi nezavisna istraživanja o evropskoj spoljnoj i bezbednosnoj politici.

Uz to, ECFR omogućava sastanke na kojima donosioci odluka, aktivisti i osobe od uticaja razmenjuju svoje ideje.

Ovaj međunarodni institut ima za cilj da gradi koalicije za promene na evropskom nivou i promoviše debatu o ulozi Evrope u svetu, pružajući panevropsku perspektivu za neke od najvećih strateških izazova i izbora s kojima su Evropljani suočeni.

ECFR ima mrežu kancelarija u sedam evropskih prestonica – Londonu, Parizu, Berlinu, Madridu, Rimu, Sofiji i Varšavi – sa više od 60 članova osoblja iz više od 25 različitih zemalja i timom pridruženih istraživača u 28 država članica EU, navedeno je na sajtu tog međunarodnog istraživačkog instituta.

Izvor: Kurir.rs
Foto: PBS NewsHour/youtube printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter