Izvor:
29.05.2018 u 21:35
0

SKUPŠTINA ODLUČILA: Siniša Mali je novi ministar finansija!

Dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali izabran je za novog ministra finansija u Vladi Srbije, nakon ostavke Dušana Vujovića.

Za izbor Malog na mesto ministra finansija glasala su 154 narodna poslanika Skupštine Srbije, protiv je bilo 30, a uzdržanih nije bilo.

Tokom rasprave o predlogu da Mali bude ministar predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predstavnici vladajuće većine hvalili su Malog zbog uspeha koje je postigao kao gradonačelnik Beograda, dok je opozicija to osporavala i podsećala na afere sa kojima je povezan.

Rasprava o izboru Malog za ministra finansija počela je u ponedeljak i završena je danas nešto pre 16 časova.

Dušan Vujović je ostavku na mesto ministra finansija podneo 7. maja iz ličnih razloga. Vujović je bio ministar četiri godine.

Mali je kandidovan za to mesto na zajednički predlog predsednika i premijerke Srbije.

Kako je rekao, nova funkcija je za njega veliki izazov, a naveo je i da će dati sve od sebe da opravda njihovo poverenje.

Ovom sednicom se završava redovno prolećno zasedanje Skupštine Srbije.

b92.net
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter