Izvor:
30.05.2018 u 01:53
0

NOVI MINISTAR FINANSIJA: Stabilne finansije, javni dug da ide ispod 50 odsto!

Novoizabrani ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je prioritet održati makroekonomsku stabilnost, nastaviti odgovornu fiskalnu politiku i da će raditi na tome da naredne godine javni dug Srbije bude ispod 50 odsto BDP.

Mali je dodao da, uz dužno poštovanje prethodnim ministrima, nije mu samo cilj da "čuva kasu" već i da obezbedi novac za sve razvojne projekte…

Kako je rekao odgovorna fiskalna poltika daje mesto za povećanje plata i penzija, a ono što očekuje novi ministar je da se u narednim mesecima, konkretno u junu, razgovara i sa MMF o povećanju plata u javnom sektoru.

Prema njegovom mišljenju, povećanje potrošnje je aspekt koji nam gura ekonomiju napred.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter