Izvor:
01.06.2018 u 15:27
0

Vučić zabrinut zbog situacije na Kosmetu: „Albanci to ne rade sami“!

Plašim se da su Albanci rešili da uz nečiju prećutnu ili suštinsku podršku ne samo unesu nemire i strah u Srbe, već i da preduzmu neke druge mere, kaže Vučić.

"Plašim se da su rešili da uz nečiju prećutnu podršku, ne samo da unesu nemir i strah u Srbe, posebno Srbe povratnike južno od Ibra, već da i ono što su radili sa Markom Đurićem i sa nesprovođenjem istrage o ubistvu Olivera Ivanovića unesu dodatan strah na sever Kosova", kazao je Vučić.

On je rekao da se "plaši da će u jednom trenutku preduzeti i neke druge mere" i zamolio "ljude u međunarodnoj zajednici" da vode računa o tome.

Predsednik Srbije je dodao da zna kako je sve to funkcionisalo do 2003. godine na Kosovu i Metohiji.

"Tada smo imali usaglašenu priču, standardi pre statusa, a oni ni tada nisu postojali kao ni danas. Klik i okidač za davanje nekakve nezavisnosti kosovskoj autonomiji su bili nemiri i neredi 2004. kada Albanci preuzimaju stvar u svoje ruke i uvek uz direktnu podršku pojedinih zapadnih zemalja", istakao je on.

Upitan kako međunarodna zajendica reaguje na sva dešavanja na Kosovu i Metohiji, Vučić je kazao da "oni sve vreme pričaju o sporazumu koji ne postoji".

"Šta će da kaže međunarodna zajednica, sede i gledaju u mene i spuste glavu. Oni sve vreme pričaju o sprazumu koji ne postoji, ne znaju šta da rade sa sobom", kazao je on.

On je dodao da su izjave predstavnika sa Kosova "zastrašujuće" jer oni u lice kažu celoj Evropi i svetu da ih ne interesuje ZSO. "Njih ne interesuje Briselski sporazum", dodao je Vučić.

Komentarišu održavanje festivala "Mirdita dobar dan" u Beogradu, Vučić je kazao da je time "Srbija pokazala razliku, kojom građani Srbije treba da se ponose". "Srbija je postala normalna i pristojna zemlja, treba da se dičimo demokratskim kapacitetima Srbije", ocenio je predsednik.

On je dodao da je održavanje tog festivala pogodilo mnoge građane Srbije i da je imao mnoge političke rasprave po tom pitanju. "Mi se ponosimo jer imamo tu vrstu demokratskog kapaciteta. Naša policija je na normalan način zaustavila ljude", kazao je Vučić.

b92.net
Foto: twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter