Izvor:
03.06.2018 u 17:38
0

NOVI NAPAD NA SRPSKU IMOVINU: Pojačana nastojanja da se Srbi zastraše!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je da novi napadi na srpsku imovinu koji su se dogodili u Kosovskom Pomoravlju, predstavljaju "pojačana nastojanja da se Srbi zastraše i isprovociraju kako bi se situacija otrgla kontroli i dobio alibi za širu akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji".

U saopštenju Kancelarija navodi da je talas napada na Srbe i njihovu imovinu nastavljen sinoć pravom poharom u Klokotu, u Kosovskom Pomoravlju, gde su ukradeni krava i automobil "fijat punto", a trećoj porodici lopovi su pokušali da odvedu bika.

– Činjenica da je ovo samo poslednji u nizu incidenata koji se u poslednjih mesec dana događaju gotovo svakodnevno izaziva dodatnu zabrinutost i opravdanu sumnju da nije reč samo o deliktima iz koristoljublja, već da je reč o nečemu mnogo zlonamernijem i opasnijem – ocenjuje se u saopštenju Kancelarije za KIM.

Ukoliko političke i bezbednosne strukture u Prištini ne stoje iza ovih provokacija, očekujemo da nadležni organi odlučnom akcijom utvrde ko je odgovoran i da počinioce privedu pravdi kako bi se ekstremistima uputila jasna poruka da je ugrožavanje stabilnosti i mira nedopustivo, navodi se u saopštenju.

– Najoštrije osuđujemo sve pokušaje destabilizacije situacije na Kosovu i Metohiji i naglašavamo da svako nastojanje da se rešavanje problema sa terena politike i diplomatije zameni nasiljem kao sredstvom za ostvarivanje ciljeva ne može nikome doneti dobro – ističe se u saopštenju Kancelarije.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter