Izvor:
04.06.2018 u 13:00
0

SKUPŠTINA SRBIJE: Danas rasprava o setu finansijskih zakona!

Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o setu finansijskih zakona, među kojima su izmene Zakona o platnim uslugama kojima je predviđeno da će gađani ubuduće, u slučaju da im neko ukrade ili zloupotrebi platnu karticu, odgovarati samo za iznos od 3.000 dinara, a svu odgovornost iznad tog iznosa snosiće banke.

Novim rešenjima odgovornost građana za neodobrenu platnu transakciju sa 15.000 dinara smanjuje se na 3.000 dinara, kako oni sa niskim primanjima ne bi, u slučaju zloupotrebe, snosili preveliki trošak i kako bi banke ponudile bolju zaštitu za korišćenje platnih instrumenata.

Građanima će biti omogućeno lakše poređenje naknada koje nude i naplaćuju različiti pružaoci platnih usluga, a na sajtu NBS biće dostupni svi podaci u vezi sa cenom platnih usluga na našem tržištu.

Poslanici vlasti su najavili podršku predloženim zakonima, ali ni opozicioni poslanici nisu imali veće zamerke na predložene zakona, pa su tokom rasprave ukazivali da "banke pljačkaju građane", a da vlast tek sada preduzima korake kako bi ih zaštitila.

Na dnevnom redu je 11 tačaka, a pored izmena Zakona o platnim uslugama, poslanici raspravljaju i o izmenama Zakona o NBS, privrednim društvima, stečaju, kao i o više međunarodnih sporazuma.

Narodni poslanici razmatraće i Predlog odluke o izboru četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Izvor: Kurir
Foto: YouTube Printscreen/ParlamentSrbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter