Izvor:
05.06.2018 u 21:25
0

SAMIT U MOSKVI: Marko Ðurić pozvao Tanzaniju da preispita priznanje Kosova!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić je, u razgovoru sa delegacijom Republike Tanzanije, pozvao vlasti te afričke države da razmotre mogućnost povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Ðurić se sa delegacijom Tanzanije, koju je predvodio general-major Simon Mumvi, sastao na marginama međunarodnog foruma "Razvoj parlamentarizma" u Moskvi, saopštila je Kancelarija za KiM.

On je, u razgovoru, ukazao na brojne međunarodno-pravne i političke argumente koji stoje iza takvog apela.

Izrazivši očekivanje da će se bilateralna saradnja Srbije i Tanzanije u predstojećem periodu intenzivirati na najvišem političkom nivou, Ðurić je podsetio na dugogodišnju istoriju saradnje i prijateljstva, naglasivši da postoji obostrani interes da se obnove nekadašnji izuzetno kvalitetni odnosi. Ðurić se tokom dana, takođe, sastao sa članovima delegacije Južnog Sudana, kojoj je zahvalio na doslednoj podršci njihove države teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Samit u Moskvi, na kojem učestvuje više od 80 delegacija, bio je prilika za razmenu mišljenja sa predstavnicima velikog broja država, te prilika da se mnogi bliže upoznaju sa pozicijama Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/markodjuric

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter