Izvor:
07.06.2018 u 19:19
0

Sastanak srpskog predsednika i ruskog ambasadora – Vučić: Brine nas bezbednost Srba na KiM! Čepurin: Podrška Rusije nije upitna!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina kome je preneo da je veoma počastvovan izuzetnim gostoprimstvom koje mu je predsednik Putin ukazao u Moskvi, na proslavi Dana Pobede i tokom marša Besmrtnog puka, posebno činjenicom da je prvi strani državnik koga je ruski predsednik primio u novom mandatu.

Srpski predsednik i ruski ambasador su razmotrili rezultate posete i ocenili da je veoma značajnom za dalji razvoj svestrane saradnje dveju zemalja.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su razgovarali o situaciji na severu Kosova i Metohije i stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je iskazao veliku brigu zbog učestalih napada na Srbe na severu Kosmeta, ukazavši ujedno na potrebu postizanja stvarnog kompromisa, a ne rešenja koje bi značilo samo pritisak na Srbiju.

Ambasador Čepurin je naglasio tim povodom da je podrška Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije neupitna i da će nastaviti sa pružanjem podrške u UN i drugim međunarodnim organizacijama.

Ambasador je predsedniku Vučiću, uoči početka Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, uručio suvenir – fudbalsku loptu, poželevši reprezentaciji Srbije uspeh u takmičenju.

tanjug.rs
Foto: twitter/predsednikrs, tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter