Izvor:
13.08.2016 u 03:01
0

SREBRENICA JE ZAUVEK DEO SRPSKE: Dodik poručio da od referenduma u toj opštini NEMA NIŠTA!

Srebrenica je teritorijalno lokalna zajednica u okviru Republike Srpske i u tom pogledu nikakav referendum ni bilo šta drugo neće to promeniti, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Procedura Ustavom BiH predviđa da o tim pitanjima razgovaraju dva entiteta, a ne nikakve unilateralne odluke bilo koga, objasnio je on.

– S druge strane, tamo u parlamentu su i Srbi, tako da je to samo junačenje bez pokrića, i u tom pogledu je apsolutno neprihvatljivo i neodrživo i neće se ni desiti – rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Prema njegovim rečima, veoma je jasno da je ustavnim poretkom predviđena i raspodela teritorije i da referendum RS o Danu Republike nije pitanje teritorije niti bilo čega drugog vezanog isključivo za pitanja koja su regulisana Ustavom.

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković potvrdio je ranije danas da će naredne sedmice biti održan sastanak, kako je kazao, probosanskih političkih aktera, na kojem će se dogovoriti detalji inicijative o referendumu za izdvajanje Srebrenice iz Republike Srpske.

Sputnjik
Foto: Twitter/N1infoSA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter